Trans

Ja fa temps que volíem dedicar un taller al tema trans lato sensu (transsexual, transgènere i transvestit). Aprofitem l’avinentesa que és el tema de la manifestació del 28 de juny d'enguany i una secció que es publicarà a cada número de l'Accent Bord (trimestralment), del Brot Bord, que recollirà també els tallers que es proposaran aquí.




Tenim molt poca cosa treballada, per no dir gota. Cert: és una evidència més de quina sensibilitat hi ha en l’àmbit bord sobre el tema trans. Intentem resoldre-ho, doncs, i a manera de brainstorming, perfilem algunes idees per generar vocabulari:

  • Cal una paraula per transsexual masculí i una altra per transsexual femení, una per transgènere i una per transvestit. S’havia proposat “vicenteta” per a l’últim. Potser no acaba de quallar. Directament de l’àmbit de pagès, cabraboc, que potser tindria més aplicació en el cas dels intersexuals. Ens calen més propostes.
  • El prefix trans dóna molt de si. Transbordar (canviar-se de sexe i de gènere?), transparent (mmm... familiar d’un trans?, trans que es veu d’una hora lluny?, què fem?), haver-hi molt trànsit (dit dels llocs on hi ha molts transsexuals?), transtornar [sic] (transsexual que se n’ha penedit?, persona que s’ha enamorat d’un trans?), transsònica (transsexual de maneres hiperbòliques?), transsudar (la recull el diccionari!!, què fem?), i moltes, moltes més: translúcid, transmissor, transmigrar, transfigurar, transflorar, transcórrer (i el corresponent pronominal, transcórrer-se)…
  • transMISSIÓ: es pot utilitzar per a referir-se a l’objectiu de la despatologització d’homes i dones transsexuals de cara al 2012: és la transmissió principal!

Insistim, doncs, que calen noves idees i més propostes. Animeu-vos a fer comentaris i aportacions!

1 comentari:

  1. Hola!
    Transflorar podria ser l'equivalent a baixar de la figuera o de la font del gat però per trans. Floreixen en tota la seva essència.
    M'encanta la transMISSIÓ!

    Estava pensant que transmigrat/da podria utilitzar-se per transvestits i transvestides, pq migren d'una identitat cap a una altra. Què us sembla?

    Endavant amb les idees!

    ResponElimina