Viure el sexe en català: "amb una galta a cada cuixa i la llengua a la deriva"

Ja arriba el 28 de juny, i amb el 28 de juny l'estiu, la calor, la platja, les vacances i... les ganes de sexe, és clar. Desitjant, doncs, que totes puguem gaudir d'una sexualitat lliure a totes les comarques, tal com diu el lema d'enguany, volem ajudar en aquest número justament a viure les nostres sexualitats, les nostres pràctiques sexuals, plenament en català. Una vegada més tornarem a copsar que fer servir la llengua (sic!!) torna a ser d'allò més plaent. Comencem de seguida el periple més orgàsmic per la lexicologia catalana.

D'entrada, tenim expressions conegudes a bastament. No en va n'hem de fer memòria aquí, i no cal explicar-les: anar com unacastanya calenta, anar amb la faldillaarran de gespa, o la del títol, que és gairebé èpica, amb una galta a cada cuixa ila llengua a la deriva. No cal parlar de l'expressió lo cony li fa palmes. Totes ben esteses.

També n'hi ha que s'han tergiversat, modificat o matisat. El forat fa pecat és el joc necessari d'aquella tant de missa, el pecat fa forat. Anar a buscar bolets es diu d'un gai que va a la sauna o al gimnàs per lligar i només agafa fongs. Anar a tancar lesoques és anar a lligar, ja se sap, perseguir animals amb ploma. Ser un peix que esmossega la cua és fer-se una autofel·lació; comptar bigues, expressió genuïnament pagesa, és masturbar-se i una jornada deportes obertes (a part de l'accepció de sortir de l'armari) vol dir que és un dia en què et deixes penetrar tant com pots i per tanta gent com aguantis, que és el que passa quan tens un budell buit (o un budellet), o sigui, unes ganes boges de follar. Guardar-se un roc a la faixa vol dir tenir el penis turgent, erecte, i, per extensió, anar calent. Per acabar, si en un polvo algú s'escorre abans d'hora es diu que és fer Pasqua abans de Rams.

Quant al sexe anal, el més universal que hi ha, el recorregut és fàcil (i més amb la tergiversació de les mil-i-una expressions homofòbiques que existeixen) però volem anar a les menys conegudes i les més curioses. Hi ha fins a tres maneres de practicar sexe oral-anal: anilingus, petó decarbó i fulla de rosa. El primer és de composició evident, el segon és potser massa gràfic i, del tercer, en desconeixem l'origen. Molt eloqüent és també el fet de tenir cuques al cul, és a dir, ganes de ser penetrat, paral·lela a la del budellet.

Tenim dues maneres d'anomenar un trio en argot. La primer és un homenatge a la nostra ingènua infantesa, un supertrès, i la segona ja és una mica més culta, una triança, vàlida també per parlar de relacions llargues a tres bandes. Cal recordar, ja que hi som, que una orgia de dones és una truita a la francesa.

Els verbs més sexuals són també ben nostrats. Encigalar és ser actiu, donar pel cul; també es diu que quan algú està encigalat vol dir que està ben enamorat, ben penjat, d'algú, és a dir, obsessionat per la seva cigala. Baladrejar és cridar quan es viu el plaer sexual, gemegar. Un de menys nostrat és l'adaptació del verb barrufar, és a dir, agradar (algú que et barrufa o no et barrufa).

Més paraules. Un correllengua és la pràctica de sexe oral fins a l'orgasme (si mai s'arribés a fer un periple pel país de l'argot bord hauria de tenir aquest nom, però stricto sensu); una cremà és una gran nit, en què tothom folla o tothom va molt calent. Tenir fogots és conegut sobradament i abasta molt més enllà de l'argot. És el mateix cas de tenir requesta, és a dir, molta gent que et va al darrere.

Anant a membres concrets, un jòistic és un penis erecte i el cotilló és el preservatiu que cal posar-hi (insistim, cal, cal encotillar-se sempre!). Després d'una penetració anal, el penis s'anomena garrapinyada, per tots els trossets de femta que hi queden (i l'oloreta?), que s'anomenen també xerri, una paraula ben de pagès, xerri són tant els trossets que queden enganxats al penis o als dits com els trossets que queden al cul o les sorpreses que duen alguns pets després del coit anal. El cul que queda ben obert d'aquesta penetració és un cul cofat. Si es dóna el cas que el cul queda ben i ben obert llavors se n'ha de dir tortell. Tres de molt autèntiques abans d'acabar: un xarrupet és una mamada, l'embalum és el paquet que es marca als pantalons dels homes i una lleterada és tota l'escorreguda.

Acabarem amb les eines necessàries per a completar una sexualitat ben plaent, que també tenen un nom ben català. Una mà de morter, ja ho sabeu, és un dildo (cal evitar el mot consolador), de diferents grossors, formes i amb usos tan a la cuina com al llit. Un vencill és un cock ring, és a dir, una anella que es pot graduar que es posa al voltant del penis, a la base, o al voltant del penis i dels testicles i que serveix per a mantenir l'erecció, fer-la més potent i obtenir més plaer a l'hora de l'orgasme, més enllà que pot ser un morbo afegit o un fetitxisme concret. Directament del Penedès, dels anus del Penedès, hem extret la paraula gotims per a referir-nos a les boles anals, aquelles boles que s'introdueixen pel cul per obtenir plaer, que no s'ha de confondre amb les boles xineses.

I fins aquí. Ja tenim les pràctiques, les eines i les paraules necessàries per viure un estiu plenament sexual i plenament en català. Només ens queda, doncs, desitjar-vos que la dita sigui bona: a l'estiu tota cuca viu

Sort, i fins la tardor! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada