Anem a fer punyetes!

Ja fa massa números que no fem ús de les frases fetes i hem pensat que ara que ve l'estiu (a l'estiu, la figa busca el piu) és un bon moment per tornar-nos-hi a posar, per repassar les més picants, per donar un altre sentit a les que no ho siguin i per capgirar-ne alguna tot escombrant cap a casa. Com sempre, les frases fetes, expressions, dites, refranys, estan més preocupats per retratar la realitat amb gràcia que no pas a ser respectuosos. Insistim, doncs, en el joc semàntic de tot això i que ningú, sobretot, se senti ofès.

Comencem amb el títol. Com sabeu, hi ha una pràctica sexual molt estesa (i no només en l'àmbit homosexual!) que consisteix a introduir el puny dins de l'anus. Ha fet fortuna, com sempre, el nom anglès, fist fucking. Doncs nosaltres proposem una expressió ben nostrada, fer punyetes. Si obrim l'Alcover-Moll (DCVB) veurem que originàriament l'expressió (que ve de puny) significava masturbar-se. No ens n'allunyem pas tant, doncs!. El diccionari adverteix d'entrada que forma part del llenguatge indecorós, cosa que ens agrada encara més aquí. Evitem, per tant, el mot anglès i catalanitzem-lo: anar a fer punyetes.

Com que allò que té forat té premi, fem un repàs d'aquelles dites barroeres, ben barroeres, que també podem emprar a l'argot, perquè quan a baix truquen, a dalt no hi queda ningú i ja se sap que estira més un pel de cony, que quatre mules o que quan el pardal s'empina s'acaba la doctrina. Són exemples de dites que expliquen de quina manera es perd el cap quan es va calent. De totes maneres, que la doctrina de fer sexe segur no es perdi! (Caldria buscar alguna frase feta al respecte utilitzant, per exemple, el mot cotilla.)

Parlant d'escalfors diverses, especialment ara a l'estiu, podem agarrar recalfades, calfar-se la tafarra, anar com una castanya calenta, etc. N'hi ha moltíssimes. Ceba crua fa aixecar la cua, tot un elogi a la virginitat, o així com el nas és el compàs, absolutament comprobable. No podem tampoc deixar de fer referència als colors, amb ganes de buscar alguna nova elaboració d'aquestes dues dites: rosa, que l'amor s'hi posa; lila, que l'amor s'hi enfila. La primer hauria de servir per a gais, i la segona per a lesbianes (ja se sap també, cada ase s'enamora del seu bram).

Posem-ne també dues de religioses i una de pagana: beata si l'amor no et desbarata (totalment aplicable, tot canviant, potser, 'amor' per 'forat'), amor de monja i pet de frare, tot és aire (es podria canviar 'monja' per algun sinònim de lesbiana i 'frare' per gai). La frase fet pagana és molt bonica: amor de carnestoltes, amor de revoltes.

Proposem també una reelaboració de la dita amants i lladres busquen foscors i racons. A més a més, la nostre rima: lladres i maricons busquen foscors i racons (una clara referència els quartos foscs de les discoteques).

Volem aprofitar avui aquesta secció veterana de l'Accent Bord per fer un petit homenatge a Na Pai, articulista d'aquesta mateix revista, una mica obsessionada amb el poliamor i la lluita contra la monogàmia. Hem aplegat unes quantes dites, que li dediquem, que esperem que ella pugui utilitzar, capgirar, combatre o simplement criticar: a casar, ni a recules s'hi pot anar (clara al·lusió gai, a recules?), tot un paradigma dels tallers de Na Pai. N'hi posem quatre més per a combatre: a dona ben casada, el marit li basta (com la capgiraríem?), o, pitjor, a la ben casada només el seu marit li agrada. Per altra part, en posarem dues més d'aquelles de guardar les aparences (la llista seria tan llarga...): a marit gelós, la dona maca; aquell que a les bodes va, nuvi ha de semblar. Ja ho veieu, en la lluita contra la monogàmia, Na Pai encara té molta feina per fer i molts forats per llepar...

I per a aquest número res més. A l'estiu la formiga surt del niu! Us desitgem un estiu ben calent, i moltes possibilitats de refredar-lo, un estiu ple de sexe en català, ple de frases fetes, ple de... I recordeu: on hi ha pèl hi ha alegria, i on hi ha mata hi ha patata.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada